Hoewel de laatste oogst in zicht komt, zitten er nog steeds courgettes aan onze planten. Te veel courgettes om op te eten, that is. En om nou elke week een courgette spiraalquiche te maken, is ook wat overdreven. Gelukkig kunnen courgettes ook ingevroren worden.

IMG_5921
Nog steeds hebben we courgettes uit de moestuin. Het houdt maar niet op de met de overvloed!

Een paar mooie courgettes heb ik gewassen en doormidden gesneden. De zachte inhoud met pitten heb ik uit het midden geschraapt (een paar courgettes waren namelijk al iets te groot gegroeid…) en de rest van de courgette in kleine vierkante blokjes gesneden. Deze blokjes gaan in diepvriesbakjes of zakjes de vriezer in en kunnen in de loop van de winter opgegeten worden.

In tegenstelling tot boontjes invriezen, is het wat mij betreft niet nodig om courgettes te blancheren. Het schijnt wel te kunnen maar volgens mij worden de courgettes al slap genoeg van het invriezen op zich. Met blancheren zal het alleen maar slechter worden.

De ingevroren blokjes courgette kunnen de komende maanden gebruikt worden bij wokgerechten, in de couscous, door pastasauzen en in winterse soepen. Kortom, genoeg bestemmingen voor onze courgette overvloed. Het plan is om de blokjes gewoon in bevroren staat in de pan te mikken en op hoog vuur te bakken zodat ze nog een lekker kleurtje krijgen. En nu maar hopen dat we de courgetteblokjes opkrijgen voor de courgettes van volgend jaar klaar zijn…