Wat een grillig weertje, vind je niet? Vorig weekend scheen de zon uitbundig, hoe anders is het nu. Regen, stevige windvlagen, hier en daar een onweersbui. De overgang van zomer naar herfst is in volle gang.

Dubieuze mijlpaal

Gisteren mocht ik de dubieuze jaarlijkse “mijlpaal” meemaken: in het donker van huis vertrekken en in het donker weer thuiskomen. Nu had dat gisteren vooral te maken met de lengte van mijn werkdag maar over niet al te lange tijd is het weer dagelijkse realiteit. De dagen worden korter, de natuur komt tot rust.

Wat is het een uitbundige zomer geweest, wat hebben we veel kunnen oogsten. Meerdere keren kreeg ik de oogst maar met moeite mee naar huis. Zowel mijn oude omafiets als de kinderwagen hebben het zwaar gehad met de kilo’s groenten en fruit die ik mee naar huis nam.

Zwaar transport

De bakfiets die we sinds 2 weken hebben, leent zich meer voor zwaar transport. Twee kinderen en 20 kg pastinaken, geen enkel probleem. Nog 5 courgettes, een paar kilo knolselderij en wat prei erbij, kom maar op! Ons gemotoriseerde monster kan het allemaal hebben. Moeiteloos nemen we de najaarsgroenten vanuit de moestuin mee naar huis.

Herfstig menu

Kortom, niet alleen het weer wordt herfstiger, hetzelfde geldt voor ons avondeten. De zomergroenten maken plaats voor pompoen, champignons, pastinaak, knolselderij en (winter)prei.

De regenachtige dagen zijn perfect om binnen te kokkerellen. Afgelopen week maakte ik risotto met groenten uit onze eigen moestuin. Ook aten we de eerste champignons van eigen kweek en stond er zelfgemaakte pasta pesto op het menu, waarbij we niet alleen de pesto zelf maakten maar ook pasta “from scratch” fabriceerden. Het was weer een culinair cadeautje! Kijk je mee?

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.