In deze moestuinalmanak vind je algemene informatie over de verschillende groenten en fruit die je in je moestuin kunt planten. Je vindt informatie over verschillende rassen en het moment en de manier van zaaien en/of planten. Ook worden tips gegeven voor de timing en de manier van oogsten. Bovendien vind je in de almanak algemene moestuininformatie, bijvoorbeeld over het verzorgen van de bodem en het wieden van onkruid.

Deze informatie is te gebruiken als naslagwerk. De informatie is gesorteerd per soort groente of fruit. De verschillende soorten groenten zijn weer verder onderverdeeld per groep. Waarom dit zo is, lees je op de pagina over vruchtwisseling.

Moestuincursus

De informatie is dus niet chronologisch opgebouwd. Begin je net met moestuinieren en wil je door het moestuinseizoen heen geleid worden, overweeg dan eens een moestuincursus te volgen. Met behulp van een cursus kan je namelijk in je eerste moestuinseizoen al een indrukwekkende oogst realiseren, zonder je zorgen te maken over de timing en de manier van zaaien, planten, verzorgen en oogsten.