Ze begonnen als klein zaadje maar groeiden al snel uit tot grote planten. De courgettes zijn inmiddels indrukwekkend groot en produceren dagelijks mooie gele en groene vruchten. Tijd voor een terugblik…

De  courgettes in hun eerste kleine krantenbakjes.

 

 

10 weken geleden:

We zaaiden de courgettes voor in zelfgevouwen voorzaaibakjes. De plantjes konden met bakje verplant worden. Eerst in een grotere pot, daarna in de volle grond.

 

 

IMG_5257

 

7 weken geleden:

De courgettes zijn verhuisd naar de tuin en beginnen hun eerste echte bladeren te krijgen. Door het koude voorjaar, kreeg een deel van de blaadjes een geel randje. Desondanks hebben alle plantjes het gered.

 

 

IMG_5480

 

 

5 weken geleden:

Nog steeds geel verkleurde bladeren van de kou. Toch groeien de planten gestaag verder en bleven de nieuwe blaadjes mooi groen.

 

 

IMG_5741 (1)

 

 

2 weken geleden:

De bloemen en mini-courgettes beginnen zich te vormen. De eerste oogst komt in zicht!

 

 

IMG_5776

 

 

1 week geleden:

De eerste kleine courgettes zijn klaar om geoogst te worden. Zowel de groene als de gele courgettes zijn klaar. Leuk!

 

 

IMG_5844

 

 

1 week geleden:

We sneden de courgettes in kleine plakjes, bakten ze even in olijfolie en mengden de plakjes door de salade. Smullen!

 

 

IMG_5843

 

Nu:

Bijna dagelijks zijn er een paar courgettes klaar. We oogsten ze als ze nog mooi klein zijn. Een stroom aan grote courgettes is echt niet weg te eten. Kortom, we gaan voor klein maar fijn!

 

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.