Peultjes eten!


De meeste groenten die we tot nu toe uit de moestuin hebben geoogst, vervoerden we in een plastic tasje in het fietskrat. De kleinere groenten, zoals peultjes en krieltjes, en het kleinfruit, zoals aardbeien en bessen, neem ik mee in kleine emmertjes. Allemaal emmertjes waar Griekse yoghurt in heeft gezeten en die precies tussen de planken van de koelkast passen.

IMG_5684Zo’n emmertje vol frisgroene peultjes stond vanavond in de koelkast te wachten om opgegeten te worden. In de supermarket zijn peultjes vaak verpakt in relatief kleine hoeveelheden dus het was nog een uitdaging om een recept te vinden waarin veel peultjes worden gebruikt. Daar kwam nog een extra uitdaging bij, namelijk mijn geode voornemen om ten minste een keer per week vis te eten.

De meeste gezondheidshypes (glutenvrij, tarwevrij, zuivelvrij, wist-ik-wat-vrij) laat ik lekker aan me voorbij gaan maar dat af en toe een visje eten gezond is, dat geloof ik wel. Bovendien smaakt een stukje vis me altijd goed én combineren peultjes wat mij betreft prima met vis.

IMG_5770
Wassen, de puntjes eraf snijden, 2 minuten koken en daarna natuurlijk stiekem proeven!

Kortom, vanavond aten we zalmcurry met peultjes. Het recept bevatte geen enorme lijst met ingewikkelde ingredienten en dat kan ik, zeker op een doordeweekse dag, erg waarderen na een dag werken. Een uitje en een emmertje peultjes uit eigen tuin werden gecombineerd met Griekse yoghurt (weer een emmertje erbij!), zalm, rijst en kerrie. Binnen 20 minuten klaar en erg lekker!

Ik had me voorgenomen om nog wat peultjes in te vriezen maar dat is er nog niet van gekomen. Volgende keer misschien want die peultjes, die groeien maar door! De langste dag is bovendien geweest dus het wordt tijd om aan de wintervoorraad te gaan denken…

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

1 reactie

  1. Jannie

    Varkenshaasje in reepjes in Japanse sojasaus marineren, worteltje erbij, beetje gember, heel veel peultjes en wat mie, ook een lekker en makkelijk receptje.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.