Moestuintijd!


Eindelijk, de tijd van vorst is voorbij en het voelt ineens als lente buiten! Tijd om eindelijk in de moestuin aan de slag te gaan. Wij zijn “mooiweertuiniers”, we komen pas in actie als het lekker is om buiten bezig te zijn. En als wij het buiten lekker vinden, vinden de plantjes dat over het algemeen ook. Dat komt goed uit.

Vanmiddag gingen we samen powerspitten: in een paar uurtjes samen de tuin omspitten. En dat is best hard werken, met z’n tweetjes een flinke lap grond omwerken. Grond waar nog groenbemester in stond, bovendien. Maar het resultaat is er dan ook naar: mooie losse en schone zandgrond waarin geplant en gezaaid kan worden.

Ook hebben we de aardappels gepoot. Twee vroege rassen dit jaar: Eersteling en Doré. Zo kunnen we vroeg in de zomer aardappels oogsten. Dit jaar hebben we geen late rassen, ons huis heeft geen kelder en eigenlijk ook geen geschikte schuur om de aardappels langdurig te bewaren.

Het zaaien, dat komt komend weekend. Het wordt perfect weer om in de tuin aan de slag te gaan. Wil je ook een moestuin gaan aanleggen maar weet je niet zo goed hoe te beginnen? Misschien is een online moestuincursus dan wat voor jou! Of volg eerst de gratis workshop teeltplan maken want een goed teeltplan is het begin van een succesvol moestuinseizoen!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.