Vorige week ruilden we een paar courgettes en een berg boontjes tegen een flinke schaal kleurige biologische tomaten. De regenboog aan tomaatjes verwerkten we onder andere tot pizza.

Gele, oranje en rode tomaten! Wat een mooie regenboog....
Gele, oranje en rode tomaten! Wat een mooie regenboog….

Tomatenplanten hebben we dit jaar niet in de moestuin. Een paar planten staan in potten in ons donkere achtertuintje maar bij gebrek aan zon blijven de tomaatjes groen. Misschien moeten we de potten binnenkort maar binnen zetten. In de woonkamer zullen ze meer zon en warmte krijgen dan in ons kleine achtertuintje.

Gelukkig konden we een paar courgettes en boontjes ruilen tegen een doos vol verschillende tomaten. Verschillende groottes, verschillende kleuren en ook verschillende smaken. Nooit geweten dat er wat smaak betreft zoveel verschil kan zitten tussen twee verschillende tomaten.

Het komt niet vaak voor dat we doordeweeks pizza maken maar met zo'n voorraad mooie tomaten konden we het niet laten...
Het komt niet vaak voor dat we doordeweeks pizza maken maar met zo’n voorraad mooie tomaten konden we het niet laten.

De tomaten sneden we in dunne plakjes en deze plakjes vormden de eerste bekleding van onze zelfgemaakte pizzabodems. Geen tomatensaus dus, alleen plakjes kleurrijke en smakelijke tomaat. Daarna volgden er nog plakjes mozzarella, een paar zwarte olijven en wat restjes salami. Met een paar simpele ingrediënten kan je zulke lekkere pizza’s maken! Kort in de gloeiend hete oven en daarna smullen maar.

Na het eten staken we voor de eerste keer van het jaar de houtkachel aan. Het blijft maar regenen en waaien buiten en ook binnen begon het opeens een beetje fris te worden. Stoken dus! Met een buik vol lekker eten, een warm vuurtje in de kachel en een miniglaasje appellikeur, werd de doodnormale dinsdagavond opeens een knusse gemoedelijke avond om nog dagen van na te genieten…