Hoewel de avonden al duidelijk korter worden, blijft het lekker warm buiten. De groenten in de tuin groeien dus nog lekker door. Een update vanuit de moestuin.

IMG_6125

 

De uien zijn inmiddels geoogst, zowel de gele als de rode variant. De gele uien zijn tot een mooie vlecht verwerkt, de rode uien hebben we gisteravond uit de tuin mee naar huis genomen. Ze lagen al een tijdje te drogen in de tuin. Het loof is inmiddels droog en met de regen die voorspeld wordt, hebben we ook de rode uien maar binnengehaald. De rode vlecht zal binnenkort naast de gele vlecht komen te hangen.

 

 

IMG_6100

 

De aardappels, waarvan we ook zowel gele als rode varianten hebben, zijn allemaal geoogst. Een klein hoopje ligt nog in de tuin, begraven onder een klein laagje aarde. Bij gebrek aan ruimte thuis liggen ze daar nog wel even prima. Hoewel, de veenmollen hebben de geheime voorraad ook ontdekt en eten regelmatig een hapje mee. Binnenkort zullen we dus ook de laatste aardappels mee naar huis nemen.

 

IMG_6120

 

 

De mais is inmiddels meer dan 2 meter hoog en groeit nog steeds door. Vooral de kolven beginnen inmiddels langzaam voller te worden. Tijd om te oogsten is het nog niet, daar zijn de kolven nog te slank voor. Nog even geduld dus en ondertussen steeds kijken hoe de kolven groeien. Ook ritselen de bladeren in de wind, een heerlijk geluidje tijdens het werken in de tuin.

 

 

IMG_6103

 

 

De bieten zijn ook klaar en groeien al een tijdje niet meer zo hard. Ze zijn door hun voorraad voeding heen, wat te zien is aan hun vergelende blaadjes. Ook voor de bieten moeten we thuis nog steeds ruimte maken dus voorlopig staan ze nog wel even prima in de tuin. Volgende week ga ik een grote hoeveelheid bietjes koken, raspen en invriezen. Fijn om straks een voorraadje in de vriezer te hebben!

 

IMG_6110

 

Tenslotte blijven we grote hoeveelheden courgettes en boontjes oogsten. Braaf eten we bijna dagelijks zomerse salades met boontjes, aardappels en courgettes van eigen kweek. Een eitje van de kippen uit de achtertuin erbij en het feest is compleet. Het blijft genieten, al dat eten uit eigen moestuin. Nog een paar weken en dan zal het moestuinseizoen langzaam aflopen. Kortom, nu is de tijd om er nog even extra van te genieten!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.