Al maanden kopen we geen groenten meer uit de supermarkt. Sla, peultjes, courgettes en boontjes… De overvloed uit de moestuin houdt maar niet op.

IMG_6070
Creatief in de keuken word je zeker met een moestuin. Probeer elke keer maar eens iets nieuws te verzinnen met courgette…

Nadat de meeste slakroppen geoogst waren, was er opeens een overvloed aan peultjes klaar. Vervolgens dienden de tuinbonen zich aan. Daarna de courgettes en nu de boontjes en de bietjes. Ook de eerste pompoenen zijn inmiddels geoogst. Bovendien eten we al weken aardappels van eigen kweek. Het is niet bij te houden, zoveel groenten komen er van een stukje vruchtbare grond.

Avond na avond eten we uit eigen moestuin en de afgelopen maanden probeerden we een hoop nieuwe recepten uit. Je wordt wel creatief in de keuken als je een moestuintje hebt; probeer elke keer maar weer iets nieuws te verzinnen met courgette.

Hoewel een overvloed aan verse biologische groenten de grootste luxe is die er bestaat, waren we er gisteren opeens even klaar mee. Allebei hadden we na een lange dag werken geen zin meer in boontjes doppen of bietjes koken. Ook niet in aardappels schillen. Unaniem werd besloten: we eten pannenkoeken! Niks uit eigen tuin, alles van de grootgrutter. En lekker dat het was!

De komende dagen genieten we vast weer van allerlei gezonde dingen uit de moestuin maar soms is het ook wel eens lekker om de groenten te skippen. Ook al ligt er een overvloed aan gezonde biologische groenten klaar in de koelkast. In plaats van creatief in de keuken eens lekker lui doen. Zodat we daarna weer met nieuwe energie aan de slag kunnen met groenvoer van eigen kweek en fijne recepten!