We zijn er maar druk mee, het oogsten. Vooral de peultjes groeien snel en ook de aardappels en courgettes kunnen geoogst worden. De laatste weken is alles ontzettend hard gegroeid en dan vergeet je snel hoe de tuin er een paar maanden geleden uit zag. Tijd voor een vergelijking… De eerste in de serie terugblokken: aardappels.

 

 

 

11 weken geleden:

De pootaardappels gaan de grond in. Volgens opa willen de aardappels graag met vochtige grond toegedekt worden, dan kiemen ze beter.

 

 

 

IMG_5037

 

 

8 weken geleden:

De aardappelplantjes komen op! Dapper hebben ze zich door de grond heen geworsteld om eindelijk zonlicht op te vangen. Wat een kleine plantjes waren het toen nog…

 

 

IMG_5180

 

 

7 weken geleden:

De planten zitten in hun groeispurt en pakken het laatste beetje zon van de dag mee. Wat een mooie planten zijn het toch!

 

 

IMG_5426

 

 

6 weken geleden:

De aardappels blijven flink doorgroeien en veranderen het landje in een groene jungle. Wat er ondergronds gebeurt, blijft nog even een verrassing…

 

 

IMG_5634

 

 

4 weken geleden:

De piepers bloeien. De verschillende rassen hebben verschillende kleurtjes bloemen, variërend van tot lichtroze tot lichtpaars. De hommels zijn er blij mee!

 

 

IMG_5616

 

 

4 weken geleden:

Het lijkt haast een ei maar het is toch echt onze eerste nieuwe aardappel. Het eerste maaltje nieuwe aardappels van eigen kweek hebben we natuurlijk opgediend met een klontje roomboter en wat zout.

 

 

DSC_0783

 

Vorige week:

De Doré aardappels worden nog steeds groter en smaken heerlijk! We eten bijna elke avond aardappels…

 

 

11424436_1020229404663592_916625344_n

 

 

Deze week:

De eerste Roseval oogst is een feit. De rode aardappeltjes zien er prachtig uit en smaken ook heerlijk. Vooral uit de oven met wat verse rozemarijn uit eigen tuin! Moestuingeluk…

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.