Filmpje: aardappels oogsten


De aardappels zijn klaar om geoogst te worden: een goede gelegenheid om weer eens een filmpje te maken!

Een paar maanden geleden gingen de piepers als kleine pootaardappeltjes de grond in. Van opa kreeg ik 15 Doré pootaardappels. Doré is een zogenaamd vroeg ras, wat betekent dat de aardappels eerder klaar zijn om te oogsten dan aardappels van andere rassen. Kortom, de andere aardappels blijven nog keurig even doorgroeien maar de Doré piepers zijn klaar om de pan in te gaan!

Het oogsten is een fluitje van een cent en misschien wel een van de leukste werkjes in de moestuin. Het blijft elke keer weer een verrassing hoeveel aardappels er uit de grond tevoorschijn komen!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

3 reacties

  1. Ilse

    Hier doet onze oudste dat bij opa altijd… altijd feest!!! Net spoorzoekertje :) en leuk om je stem eens te horen… klinkt heel gek, maar lijkt echt te passen bij je… maar ja ik ken je alleen via IG… hahah dus waar ik dat gevoel op baseer :)

  2. Jannie

    Wat een leuk filmpje! Op de kleuterschooltuinen is aardappels rooien echt het allerleukste werkje. Wie is die stem? Klinkt bekend, maar wie? Is het Amber? ;-)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.