Peultjes oogsten


IMG_5633
De bloeiende peultjes, prachtig paars tussen al het groen in de tuin.

Peultjes zijn eigenwijze dingen. Wekenlang groeien ze alleen maar de hoogte in en plotseling, zonder enige aankondiging staan ze in bloei. Een tijdje lijken ze alleen maar te bloeien, zonder dat er peultjes verschijnen maar voor je het weet sta je opnieuw voor een verrassing en hangen de planten ineens vol met prachtige groene peultjes.

Een verrassing die overigens erg welkom is, om weer een nieuwe twist te geven aan de overvloed aan salades die we de afgelopen weken eten. De peultjes vormen ook de eerste oogst uit de moestuin die voor een deel in de vriezer verdwijnt. Het peultjes seizoen is relatief kort en ik vind dat de peultjes best prima blijven in de vriezer. Kortom, tijd om een voorraadje voor de komende maanden aan te leggen.

IMG_5684
Daar is nummer 1!

Voordat de vriezer gevuld kan worden, moeten we ‘m eerst maar eens leegmaken. Zo gaat dat nou eenmaal met vriezers. Soms verdwijnt er iets in wat je vervolgens compleet vergeet en na een paar maanden (of soms een jaar…) komen er uit de uithoekjes van de vriezer opeens nog wat bakjes tevoorschijn met groenten van vorig jaar. Zo vond ik vandaag nog een doosje met ingevroren tuinbonen van vorig jaar.

Puingeruimd en plaatsgemaakt in de vriezer; wat mij betreft het startsein voor het seizoen van overvloed! Want niet alleen peultjes zijn er ineens in overvloed, ook de eerste bakjes aardbeien worden binnenkort ingevroren om in de wintermaanden nog een bakje zomer open te kunnen trekken!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

1 reactie

  1. Ilse

    Heel herkenbaar dat verdwijnen in de vriezer. Wij hebben ondertussen 3 tafelmodellen staan in huis ;)… Zit zo vol met een gezin. Maar als regel hebben voor het nieuwe tuin seizoen moet er iig 1 leeg zijn ;)… De andere zit vol met andere dingen die we ook echt nodig hebben. Patat, snacks, brood, broodjes, vlees en ijs…en nog wat van die vergeten rommel :P
    Hier zijn de peultjes nog bezig met hun eerste langdurige truk… groeien in de hoogte…. nog geen bloem te bekennen :(. Maar jouw blogje geeft me weer hoop :)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.