De selderij na twee maanden... Nog steeds mini!

Selderij experiment


De knol- en bleekselderij plantjes na twee maanden... Nog steeds mini!
De knol- en bleekselderij plantjes na twee maanden… Nog steeds mini!

Nooit eerder heb ik zelf knol- en bleekselderij geteeld dus het werd wel eens tijd! Het spul schijnt erg langzaam te groeien en nogal vreemde eisen te stellen aan hoe ze willen ontkiemen. Het zijn namelijk lichtkiemers; ze willen niet al te diep onder de grond worden verstopt want ze hebben licht nodig om uit hun zaadje te kunnen kruipen.

Half maart heb ik de minuscule zaadjes voorgezaaid. Of om precies te zijn: de zaadjes in bakjes met natte potgrond gestrooid zonder er daarna potgrond overheen te verspreiden. Het gevaar van de zaadjes niet toedekken is uitdroging door de droge lucht in de woonkamer. Om uitdroging te voorkomen, heb ik de bakjes op een bord gezet met daarin een klein laagje water. Tenslotte heb ik vershoudfolie over de bakjes gedaan. Het is geen gezicht maar alles voor het goede doel! En nu geduldig afwachten, het kan wel vier weken duren voor de eerste zaadjes tot leven komen.

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.