Onze bietenoogst heb ik dit jaar ingemaakt in zoetzuur. Zoet en zuur, als dat samen niet voldoende conserveert, dan weet ik het ook niet meer. Potten vol rode bieten staan in de voorraadkast te wachten om de komende herfst en winter verorberd te worden. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Ik heb het volgende recept gebruikt:

Was, kook en “ontvel” rode bietjes tot je ongeveer 1,5 kg gare rode bietjes hebt. Snijd ze in blokjes en doe de blokjes weer in de pan. Voeg hier 2 fijngesnipperde uien aan toe, net als 0,25 l water en 0,5 liter natuurazijn. Breng het zachtjes aan de kook en voeg 250 gram suiker toe en ca. 10 blaadjes laurier, enkele kruidnagels en 2 takjes tijm. Roer het geheel even door en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.

Vul steriele potten met metalen deksels met het mengsel en laat ze op hun kop vacuüm trekken zodat de bietjes ten minste gedurende de winter houdbaar zijn. Eet smakelijk!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.