Tijd voor een gemotoriseerd monster!


Hartelijk dank voor alle heerlijke recepten met bramen die ik afgelopen week mocht ontvangen! Jam, saus, clafoutis, bramenport, bramencurd, muffins, taarten, wat een inspiratie! Het water liep me al in de mond bij het lezen van de recepten.

Gelukkig zijn de bramen niet allemaal tegelijk klaar. De wat langere oogstperiode geeft mij de gelegenheid om de komende weekenden uitgebreid aan de slag te gaan met de verschillende recepten.

Augustus, een van de mooiste maanden van het jaar, vind je niet? In de moestuin zeker: het is de maand waarin je de meeste vruchten plukt van al het zaaien, planten en verzorgen. Wat een rijkdom komt er toch voort uit een moestuin, zeker nu het einde van het seizoen begint te naderen.

De overweldigende oogst propte ik deze week in, op en onder de kinderwagen en dan nog paste het niet. De laatste overvolle tas moest ik tillen waardoor er maar één arm overbleef om de loodzware kinderwagen te duwen.

Het was afzien om de dichtstbijzijnde bushalte te bereiken en zuchtend en steunend besloot ik op dat moment: het wordt tijd om een gemotoriseerd monster te kopen. Kleine Josephine, haast begraven onder alle groenten, keek me begripvol aan.

Al jaren redden we het prima zonder auto maar nu bekijk ik ze opeens met een andere blik. Is een stoere oude Landrover misschien iets voor ons? Ruim, bedoeld om vies te worden maar wel erg groot en vervuilend. Nee dus. Een Tesla dan? Nee, zonde om zo’n strakke, dure auto vol te gooien met modderige laarzen en zanderige groenten.

Uiteindelijk vinden we de gouden middenweg. Stoer maar wel elektrisch. Strak maar stevig. Ruim genoeg maar niet overdreven groot. Het wordt geen auto maar een bakfiets. Een elektrische bakfiets welteverstaan. Geen parkeervergunning nodig, geen uitlaatgassen maar wel een motortje om ons op gang te helpen en te houden. Levertijd? Een maand of twee.

Tot die tijd zullen we het moeten doen met onze fietsen, de meest mishandelde kinderwagen van Haarlem en bus 50. Het valt soms niet mee maar uiteindelijk krijgen we alle oogst toch weer mee naar huis. Eenmaal thuis wacht de volgende uitdaging: de oogst conserveren en bewaren. In de vlog van deze week laat ik je zien hoe we onze bieten inmaken en onze boontjes invriezen. Kijk je weer mee?

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.