De courgetteplanten zijn niet te stoppen in deze tijd van het jaar. Buren, familie en vrienden genieten graag mee van onze oogst en zelfs dan krijgen we de courgettes maar nauwelijks op. Elk jaar weer is het feest, onze royale courgette oogst. De vruchten laten zich dankbaar verwerken tot quiches, in salades en in soepen. Deze week maakte ik een verrukkelijke soep, in de verte gebaseerd op een recept van Ottolenghi uit zijn kookboek Simpel.

Erg goed in recepten volgen ben ik niet: groenten afwegen doe ik meestal niet. Hoe meer groenten, hoe beter. Ik vertik het om een halve courgette te laten liggen omdat het recept nou eenmaal vraagt om een vastgesteld aantal gram van een bepaalde groente. Dus hierbij mijn variant van een van de lekkerste courgettesoepen die ik ooit heb gegeten.

Bak 4 hele teentjes knoflook in een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur tot de teentjes mooi zijn gebruind. Voeg vervolgens 2 in stukken gesneden (gele) courgettes toe en bak deze mee tot ze licht beginnen te bruinen.

Mik daarna een pak diepvries tuinerwtjes (in ons geval 450 gram), een handvol basilicumblaadjes en ongeveer een 750 cc tuinkruidenbouillon toe. Even laten pruttelen tot alle groenten gaar zijn en dan kan de blender de rest van het werk doen. Pureer tot de soep glad en romig is en serveer eventueel met nog wat verse basilicum en fijne citroenrasp.

Eet smakelijk!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.