Ellen deed vorig jaar voor het eerst mee aan de online moestuincursus en is ook dit jaar weer van de partij! In een terugkerende gastblog houdt ze ons dit moestuinseizoen op de hoogte van de vorderingen in haar moestuin. Lees je mee?

Elke dag uit eigen tuin eten

Ondanks het vele werken in de moestuin is het nu vooral genieten. Inmiddels eten we bijna dagelijks wel wat uit de tuin. Er is volop sla, snijbiet, peultjes en sugarsnaps. Ook hebben we de eerste aardbeien kunnen proeven en die smaken heerlijk zoet.

Nieuwe poging boontjes

Helaas is van de boontjes die we een maand geleden gezaaid hadden maar een enkeling bovengekomen. Of dit nou kwam door onze trouwe viervoeter die graag haar slaapje in de tuin doet en als ze wakker is graag even gaten graaft in de tuin, of onze meewerkers van de dagbesteding wat te fanatiek aan het onkruid wieden zijn geweest of zou toch komen door de regen/hagelbui van laatst.

Het raadsel zal wel niet opgelost worden daarom hebben we een nieuwe poging gedaan en nu maar hopen dat de boontjes wel gaan groeien.

Succesvol uien gezaaid

Wat wel goed groeit, zijn de uien en daar zijn we best een beetje trots op. Dit jaar hebben we geen uienbolletjes gepland maar zijn de uitdaging aangegaan en zaadjes gezaaid.

Het was geduld hebben en lang dachten we dit wordt hem niet, we hadden de hoop zelfs al bijna opgegeven. Maar ons geduld werd beloond, daar kwamen ineens kleine sprietjes tevoorschijn. Na een aantal weken hebben we ze buiten uitgeplant. Ze doen het gelukkig erg goed en hebben zelfs de hagelbui en storm overleeft.

Genieten van het zien groeien

Verder is het genieten hoe alles groeit in de moestuin, de eerste courgetten die beginnen te groeien, de tomatenplantjes, komkommerplantjes en paprikaplantjes die hun eerste bloemen geven en de pompoenplantjes zie je per dag groter worden.

Ook de aardappels, wortels en kolen groeien erg goed en de eerste bietjes kunnen al bijna geoogst worden. Het harde werken wordt nu beloond en dan is zelfs het vervelende klusje onkruid wieden ook niet zo erg meer.

Ik wens jullie ook weer veel plezier in de moestuin en geniet van al het lekkers wat de moestuin ons geeft.

Groeten Ellen

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.