Ellen deed vorig jaar voor het eerst mee aan de online moestuincursus en is ook dit jaar weer van de partij! In een terugkerende gastblog houdt ze ons dit moestuinseizoen op de hoogte van de vorderingen in haar moestuin. Lees je mee?

De eerste groente is geoogst

De allereerste oogst van dit moestuinseizoen is een feit. Van de spinazie die wij begin maart gezaaid hebben, konden we afgelopen week de eerste blaadjes oogsten. We hebben dit jaar veel spinazie gezaaid want spinazie gebruik ik veel en het is ook heerlijk in smoothies.

Dit keer hebben we er heerlijke spinazie pannenkoekjes van gemaakt. De pannenkoekjes zijn heel makkelijk om te maken, je kunt ze zowel warm als koud eten en je kunt eindeloos variëren met de vulling. Wij hebben ze gegeten met gebakken champignons, sjalotje en knoflook en een keer met zelfgemaakte kruidenboter en alfalfa.

Recept spinazie pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 500 ml plantaardige melk
  • ca. 50 gram spinazie
  • Handje verse basilicum blaadjes
  • Versgemalen peper en zout
  • 150 gram speltbloem

Bereiding:

  • Mix alle ingrediënten in de blender.
  • Doe een klein scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de pannenkoekjes .

Ondertussen in de moestuin

De komende week gaan we de boontjes zaaien en de bloemkoolplantjes zijn klaar om in de tuin gezet te worden. Het belooft een zonnige week te worden dus dat wordt genieten in de moestuin!