Ellen deed vorig jaar voor het eerst mee aan de online moestuincursus en is ook dit jaar weer van de partij! In een terugkerende gastblog houdt ze ons dit moestuinseizoen op de hoogte van de vorderingen in haar moestuin. Lees je mee?

Even voorstellen

Ik ben Ellen en wij zijn sinds 2 jaar de trotse eigenaar van een mooie boerderij in een klein dorpje in Friesland. Hier woon ik samen met mijn man, zoon, dochter en onze dieren.

Ook dient onze boerderij als zorgboerderij waar wij dagbesteding bieden voor mensen met een (arbeids)beperking. Mijn man en ik doen dit samen met veel plezier. Wij bieden al meer dan 10 jaar dagbesteding maar hadden bij onze vorige locatie niet de mogelijkheden voor een moestuin.

Lang gekoesterde droom komt uit

Nu we verhuisd zijn naar een boerderij kwam een lang gekoesterde droom uit: een eigen moestuin. Maarja, de droom was er wel maar echt veel wist ik nog niet van een moestuin af. Na zoeken op internet en boeken gehaald uit de bibliotheek had ik niet echt meer overzicht van alle informatie.

Online moestuincursus

Dus toen kwam ik op Aletta haar site en zag dat ze een cursus via internet aanbood. Dit leek mij wel wat, iemand die mij coacht door het moestuin seizoen heen. Dit was met succes en wij hebben bijna hele zomer en herfst uit onze moestuin kunnen eten.

De moestuin krijgt steeds meer vorm

Onze moestuin begint steeds meer vorm te krijgen en het is echt leuk om met onze mensen van de zorgboerderij in de moestuin te werken. Samen hebben we de moestuin aangelegd en kijken met elkaar de filmpjes van Aletta. We genieten met elkaar dat de zaadjes uitgroeien tot kleine plantjes en de kleine plantjes tot groentes.

Dagelijks in de moestuin

Nu het moestuinseizoen weer begonnen is, zijn wij daar bijna dagelijks te vinden. Wij zijn de afgelopen weken druk geweest met tegelpaden aanleggen in onze moestuin. Ook met een omheining om de moestuin want hier op het platteland hebben we veel last van de wind.

Van oude pallets hebben we een muur gemaakt waar we de aardbeien en kruiden laten groeien. We hebben betongaas neergezet waar we bramen en frambozenstuiken tegen aan laten groeien. Natuurlijk zijn de eerste groentes gezaaid en zijn de aardappels inmiddels gepoot. Onze vensterbanken staan vol met zaaibakjes waar inmiddels de zaadjes zich ontpoppen tot kleine groenteplantjes.

De komende maanden zal ik regelmatig een stukje schrijven over onze moestuinervaring. Ik wens jullie allemaal een plezierig moestuinseizoen toe.

Groeten Ellen

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.