Tuinupdate juli


De tijd van oogsten is nu echt begonnen. Niet alleen het avondeten komt elke avond uit eigen tuin, ook de wintervoorraad begint langzaam vorm te krijgen.

IMG_5925

De kruiden staan knus om hun naambordjes heen. Ik kan haast niet geloven dat dat bordje überhaupt ooit nodig is geweest. Maar een paar maanden geleden waren deze groene plantjes echt alleen nog maar kleine zaadjes. Inmiddels weten we niet beter dan dat we elke dag verse kruiden kunnen oogsten. Een deel verdwijnt binnenkort de vriezer in voor in de wintermaanden.

 

 

IMG_5921

 

De courgette oogst is ook overweldigend. Begin dit jaar kochten we een zakje gemengd zaad. Er bleken drie soorten courgettes in te zitten: allemaal langwerpige varianten van verschillende kleuren. De smaken zijn ongeveer hetzelfde maar de verschillende kleurtjes maken elke zomerse salade tot een kleurrijk geheel. Genieten!

 

 

11424436_1020229404663592_916625344_n

 

Ook oogsten we wekelijks een emmertje aardappels zodat de salades wat extra  vulling krijgen. Bij ons allebei begint de kleding namelijk wat losser te zitten… De kilo’s vliegen eraf door het eten van ons eigen groenvoer én het werken in de tuin.

 

 

IMG_5933

 

 

Het toetje van deze tijd van het jaar: romige Griekse yoghurt met bessen uit eigen tuin. Het is even een werkje, dat plukken, schoonmaken en rissen maar dan heb je ook wat. De bessen smaken net zo intens als ze eruit zien.

 

 

IMG_5938

 

Ook de tuinbonen komen inmiddels in flinke ladingen uit de tuin. Net als bij de bessen is het even een werkje om de bonen uit hun peul te krijgen maar de smaak maakt een hoop goed. Nog even geduld en dan zijn ook de rode tuinbonen klaar om opgegeten te worden.

 

 

 

IMG_5934

 

Op de bramen moeten we nog even wachten. Wel hangt de struik vol met honderden bramen in spé. De struiken stonden er al toen we de tuin overnamen dus de smaak is nog een verrassing. Spannend!

 

 

 

IMG_5900

 

Ook de suikermais is goed op weg. Nog geen bloemen en kolven maar dat gaat vast niet lang meer duren. Zo nu en dan een buitje regen, een portie zon en een flinke dosis warmte… dan komt het vast goed met de mais!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.