Nu er opeens zowel aardbeien als bessen klaar zijn om te oogsten, is het tijd voor combi-recepten. Jam, smoothies, sapjes, ijsjes of gewoon invriezen. Het kan allemaal. Afgelopen zondag sloten we het heerlijke tuinweekend af met nóg een andere optie: pavlova met rood fruit.
Het begon met de plukken van de eerste aalbessen. We hebben zowel witte als rode aalbessen in de tuin staan maar in mijn ervaring zijn de rode bessen altijd net iets eerder klaar dan de witte variant. In een oogstemmertje waarvan de helft al vol zat met geurige aardbeien, verzamelden we een mooi aantal trosjes intens rode bessen.
Thuis zocht ik een makkelijk recept op voor pavlova en maakte het zelf nog wat makkelijker. Geen gedoe met citroensap, maizena en passievrucht maar gewoon eieren en suiker opkloppen. Daarna een flinke portie geduld terwijl de oven heel langzaam het eiwitschuim knapperig maakt. Hebben we mooi de tijd om te douchen en al die zwarte tuingrond onder onze nagels vandaan te poetsen…
Na het afkoelen van de pavlova, waste ik het rode fruit. Tenslotte nog wat slagroom met vanillesuiker opkloppen, de slagroom over de pavlova verspreiden en het geheel versieren met het verse rode fruit. Wat een rijkdom op zondagavond!
De pavlova was veel te groot om samen op te eten dus een deel is in de vriezer verdwenen. Geen idee of dat goed gaat maar daar komen we maar op één manier achter! Wordt vervolgd…