IMG_5659

 

Het leukste werkje van het moment: zomerkoninkjes plukken en ondertussen stiekem proeven. We hebben namelijk 4 verschillende rassen dus er moet wel uitgebreid vergeleken worden. Tot nu toe vinden we vooral het ras Korona lekker. Heerlijk op brood of in de yoghurt.

 

 

 

IMG_5634Ook de aardappels laten hun bloemetjes zien. Dit keer in de “potato tower”, een idee dat ik steeds op Pinterest tegenkwam. Het is een soort cilinder van gaas waar de aardappels in groeien. Steeds als de aardappelplantjes boven de grond komen, gooien we er wat aarde op. Zo blijft de plant omhoog groeien en wordt de (verticale) ruimte optimaal benut voor de groei van aardappels. Er worden mega opbrengsten beloofd dus ik ben benieuwd!

 

IMG_5616

 

 

Niet alleen bloeien de aardappels, ondergronds groeien ze ook lekker door. De eerste Doré aardappels hebben we geoogst, heerlijk met een beetje zout en een klontje roomboter. Stiekem was het nog veel te vroeg om aardappels te oogsten maar toch zaten er al mooie krieltjes aan de plant.

 

IMG_5633

 

 

Ook bij ons bloeien de peultjes opeens! Zo leuk, paarse bloemetjes naast de witte en rode bloemen van de tuinboon. Ben benieuwd hoe lang het nog duurt totdat we de eerste peultjes eten… Meestal duurt het maar enkele dagen om van bloemetje naar peultje te transformeren!

 

 

IMG_5593

 

Tijdens het onkruid wieden, sneuvelt er wel eens per ongeluk een worteltje. Een goede gelegenheid om even te spieken hoe de wortels het doen! Ze worden in ieder geval al mooi oranje. Nog een paar weken groeien en dan eten we verse worteltjes van eigen kweek.

 

 

 

IMG_5588

 

 

Opeens zijn er nog-niet-zo-blauwe blauwe bessen! Het struikje voelt zich blijkbaar toch op haar gemak in onze tuin. Wat een heerlijk vooruitzicht: over een tijdje blauwe bessen ontbijt!

 

 

 

IMG_5573

 

En natuurlijk eten we nog steeds bijna elke avond uit eigen moestuin. Vooral sla staat veel op het menu maar de tuinbonen en peultjes laten niet lang meer op zich wachten. Ook de courgetteplant heeft inmiddels bloemen en minuscule courgettes. Het seizoen van overvloed gaat bijna beginnen!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.