De eerste aardbeien begonnen de afgelopen dagen al te blozen maar steeds waren ze verdwenen voordat ze echt helemaal rood waren. Vogels houden namelijk ook van aardbeien, zo blijkt. Hoog tijd om de aardbeien te beschermen!

De aardbeien op een zacht bedje van stro.
De aardbeien op een zacht bedje van stro.

Gisteren hebben we eerst een laagje stro onder de aardbeien gelegd zodat de kwetsbare zomerkoninkjes een lekker zacht bedje hebben om op te liggen. Het stro voorkomt bovendien dat de aardbeien vies worden van opspattende regen en modder.

Eerst belden we een boer in de buurt op met de vraag of hij strobalen te koop had. Die had hij wel, met de afmetingen van 2x1x1 meter. Iets te veel voor ons… Uiteindelijk hebben we maar stro bij het tuincentrum gekocht, gewoon bij de afdeling dierenspulletjes. Compact verpakt, highly overpriced en alvast in kleine stukjes gehakt. Heel handig voor konijnen en cavia’s maar ook voor onder de aardbeien. Het spul was binnen een mum van tijd over de aardbeienlandjes verspreid en ineens zag de tuin er zomers uit!

IMG_5614Daarna het tweede onderdeel van project aardbeien beschermen: een net aanbrengen om de vogels weg te houden. De netten hadden we al ingeslagen en ook houten paaltjes lagen al klaar op de tuin. De paaltjes werden in de grond gezet en tussen de paaltjes hebben we een stuk draad gespannen. Op die manier kon het net mooi over de aardbeien worden gespannen op een manier dat het net er ook weer gemakkelijk af kan. Want daar gaat het natuurlijk om: dat de vogels uit de buurt blijven maar wij zelf wél makkelijk bij de zomerkoninkjes kunnen komen. Vanmiddag gaan we kijken of er nu wel rode aardbeien op ons liggen te wachten. Spannend!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.