De haricots verts groeien hun voorzaaibakjes uit.

Dansende boontjes


De hele dag klikte het gisteren in huis. Om de vijf minuten werd er namelijk automatisch een foto gemaakt van onze groeiende boontjes. Het klikje van de camera klonk net als het slot van de  voordeur. Om de vijf minuten dacht ik dat er iemand door de voordeur naar binnen kwam, gek werd ik ervan.

Maar het resultaat mag er zijn, ondanks wat beginnersfoutjes (zoals de camera zelf laten kiezen op welk boontje hij scherp stelt). Zie onze eerste timelapse: een verzameling van achter elkaar geplakte foto’s die samen een soort filmpje vormen. Zó snel groeien bonen dus! In een dag ontvouwen ze zich van baby-boontje tot volwaardig plantje. De bonen die al rechtop staan, voeren ondertussen een soort balletvoorstelling uit. Ook zie je de zon de woonkamer binnenkomen en langzaam weer verdwijnen.

Ondertussen groeit het plantje natuurlijk niet alleen bovengronds, onder de grond gaat het net zo snel. De worteltjes groeien al een heel eind uit de voorzaaibakjes. Gauw naar de tuin ermee! Maar eerst de timelapse nog een paar keer kijken…

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

7 reacties

  1. Aletta Buurma

    Dank voor de leuke reacties! Zet me aan het denken over een vervolg timelapse… Suggesties en tips zijn welkom!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.