De eerste kroppen sla zijn inmiddels geoogst en de komende weken zullen we regelmatig sla eten en uitdelen. Maar er is geen tijd om lui achterover te gaan zitten want zodra de sla op is, duurt het echt weer een paar weken voor de volgende plantjes groot genoeg zijn om geoogst te worden.

Kijk die miezerige sla plantjes tussen hun grote broers en zussen staan. Ik kan het me haast niet meer voorstellen maar een paar weken geleden waren de grote kroppen ook zo klein...
De kleine en grote slaplantjes knus naast elkaar.

We hebben dit jaar geluk met sla-donaties, dit keer komt mijn moeder met een bak jonge slaplantjes aanzetten. Ze had er teveel en wilde ze graag kwijt. Kom maar door met die plantjes! We hebben ze direct tussen de grote slakroppen neergezet, stevig aangedrukt en alle plantjes een flinke slok water gegeven. Zodra de grote kroppen dan geoogst zijn, kunnen de kleine slaplantjes geleidelijk hun plekje innemen. Handig toch?

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.