Voor het eerst telen we dit jaar bruine bonen, gewoon voor de gein eens kijken hoe dat gaat. Bonen moeten de meizon niet zien, zegt opa. Daarmee bedoelt hij dat de meeste bonensoorten zo gevoelig zijn voor kou, dat het maar beter is om ze laat te zaaien zodat ze pas rond juni opkomen.

Hallo boontje! Met dit mooie weer kan je je jasje inderdaad wel naast je neerleggen. Waar blijven je 23 broertjes en zusjes?
Hallo boontje! Met dit mooie weer kan je je jasje inderdaad wel naast je neerleggen. Waar blijven je 23 broertjes en zusjes?

 

Tot eind mei wachten met zaaien, daar ben ik mooi te ongeduldig voor. Dus gewoon voor de gein zaai ik ze in de laatste week van april binnen voor. Net als bij de peultjes en tuinbonen, een boontje per bakje en bedekken met een laagje vochtige potgrond. In tegenstelling tot de tuinbonen en peultjes, laat ik de bruine bonen in de woonkamer staan, lekker warm voor het raam. En ja hoor, binnen een paar dagen komt het eerste boontje boven. Een heel leuk plantje met een prachtige kleur groen. Wordt vervolgd!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.