Mais voorzaaien


Mais is oorspronkelijk een tropisch gewas, als ik het me goed kan herinneren uit die verstofte moestuinboeken van me. Het plantje kan in ieder geval slecht tegen de kou dus ik moet me inhouden met voorzaaien. Ik ben geneigd om vroeg in het voorjaar van alles voor te zaaien om straks zo vroeg mogelijk te kunnen oogsten maar met bepaalde gewassen, zoals mais, is dat echt geen goed idee. Het huis wordt een jungle, de plantjes groeien hun bakjes uit en als ik ze in een opruimbui te vroeg in de tuin zet, kunnen ze in een koude nacht allemaal doodvriezen. Weer helemaal terug bij af…

IMG_4795

Half april kon ik me niet langer inhouden en heb ik de mais voorgezaaid. Ik zaaide een zaadje per bakje en heb de voorzaaibak de eerste dagen lekker warm in de woonkamer laten staan. Binnen de kortste keren kwamen de eerste stevige stengeltjes boven. Toen bijna alle grasachtige stengeltjes boven de grond stonden, heb ik de bak gauw in de achtertuin gezet, wel in de luwte en met een doorzichtig plastic dakje erover. En natuurlijk elke avond de weersvoorspellingen checken. Als de temperatuur richting het vriespunt gaat, mogen de plantjes gezellig een nachtje binnen komen logeren!

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.