Alweer een tijdje geleden: bloeiende bessenstruiken.

Bessen verhuizen


Noodgedwongen gaan we toch in februari de tuin in, al is het maar heel even. Doordat we per 1 januari een nieuwe tuin hebben, moeten we de bessenstruiken wel in het voorjaar verplaatsen. De twee struiken uit onze vorige tuin, een rode aalbes en een witte aalbes, stonden al een tijdje in de achtertuin weg te kwijnen. Heel zielig, met hun kluiten in een vuilniszak. Daar moest maar eens verandering in komen! Kortom, we hebben ze een mooi plekje op de nieuwe tuin gegeven.

IMG_4716
De verplaatste bes begint langzaam uit te lopen. Foto van begin april.

De beste tijd om struiken zoals aalbessen te verplaatsen, is in de herfst, nadat ze hun blaadjes hebben losgelaten. De wortels krijgen zo de kans om te herstellen voor de winter begint, zodat de struik in het voorjaar weer een frisse start kan maken. Maar dit keer was het niet anders. Ook op de tuin is het soms roeien met de riemen die je hebt.

Om de bessenstruiken een beetje op gang te helpen, hebben we een lading mest besteld bij een boer in de buurt. Uiteraard niet alleen voor de bessen, ook een flinke portie voor de rest van de tuin! De mest wordt in maart bezorgd. Anderhalf kuub, of om het anders uit te drukken: een stuk of 25 kruiwagens vol. Dat wordt nog een leuk klusje om over de tuin te verspreiden…

Iedere week stuur ik meer dan 1000 moestuiniers een nieuwsbrief met inspiratie, tips en een nieuwe vlog. Wil jij ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.