Wat cocktailtrends betreft ben ik absoluut niet up-to-date. Geen idee wat dit jaar het favoriete zomerdrankje op de terrassen is, of wat het vorig jaar was, of het jaar daarvoor… Op een feestje vroeg iemand laatst of ik een Hugo wilde. Een wat? Ik spreek geen cocktailtaal, dat moge duidelijk zijn.
Maar sinds ik zelf vlierbloesemsiroop heb gemaakt, weet ik opeens heel goed wat een Hugo is. Een heerlijk fris drankje met prosecco, munt en vlierbloesemsiroop. Vlierbloesem uit het wild, munt uit de tuin en wat andere ingrediënten uit de supermarkt. Zó leuk om de zelfgemaakte vlierbloesemsiroop hiervoor te gebruiken!
Voor twee Hugo’s:
- 60 ml vlierbloesemsiroop
- 250 ml prosecco
- 60 ml spa rood
- Schijfjes limoen
- Een paar blaadjes munt
- IJsklontjes
In vergelijking met het maken van de vlierbloesemsiroop, is de cocktail in een mum van tijd klaar: gewoon de siroop, de prosecco en het bruisende water mengen en verdelen over de glazen. Tenslotte de limoenschijfjes, een takje munt en de ijsklontjes toevoegen. De zomer kan wat mij betreft beginnen. Proost!